Kerncontact verrijkt, geeft energie en zelfvertrouwen

Heel gewoon

In Noord-Nederland woonde ik als jonge vrouw een heel gewoon leven. Elke dag ging ik naar werk, deed de boodschappen, kookte voor mijn gezin en onderhield het huis. Ik sprak collega’s oppervlakkig, werkte hard, at gezond, ging af en toe met vriendinnen uit en met mijn man op vakantie. Het voelde als een gemiddeld, zo hoort het leven. We kregen 2 kinderen, een betere baan en kochten een nieuw huis. Precies volgens het plaatje; dus hij deed de financiën en de vuilnisbak en ik deed de was en inkopen.

Alleen

Maar ik voelde me alleen. Een soort ontevredenheid terwijl er niks te klagen was. Ik vroeg mezelf bijvoorbeeld af: Wie ben ik zelf eigenlijk echt? Is dit wel hoe ik wil leven?
Waarom voelde ik me er niet bij horen op het schoolplein, bij een familiediner, zelfs in een vriendengroep. Dat ik een soort alsof leven leidde, afgescheiden van de rest, als toeschouwer.
Waarom kon ik me niet overgeven aan mijn man en echte verbinding voelen? Zelfs mijn zoon voelde de eerste zes weken als een logeetje.
Iets in mij wist dat dit maar het halve plaatje was, dat er iets ontbrak wat ik zou kunnen (terug)vinden.

Geen muurtjes meer

Dus op een bijzondere dag terwijl ik op zoek was naar dit kernpunt, kwam het opeens op mijn pad;
Een ervaring van eenheid en diepe verbinding met een mede-student tijdens een retraite. In die omgeving waar alle maskers, schermen en muurtjes konden wegvallen mocht ik de herinnering bewust worden aan/van wie ik werkelijk ben. Alle iedeeën over hoe het hoort vielen weg, geen oordelen over zijn vorm, de situatie en mijzelf.
Daardoor ging ik vol euforie naar huis; ik kan het, me overgeven, verbinden, openen etc. dacht ik.

Vallen en opstaan

Daarna volgde een lange weg, van proberen, durven, moed, falen, frustratie en glimpen van diep contact. Op mijn werk meer delen en doorvragen, tijd nemen voor gesprekken en minder focus op harde resultaten. Ik ging meer tijd besteden aan stil zijn, zelfonderzoek en uiteindelijk regelmatig mediteren. Veel leerde ik van coaches en deed ook zelf een coachopleiding. Ik experimenteerde met wat mij het beste in contact bracht met mijn kern en zag ook mijn minder mooie eigenschappen en gewoontes. In mijn huwelijk bleek de verbinding echt kwijt en uiteindelijk scheidden we.

De kracht om te kiezen

Ik leerde dat ik me nooit meer zo afgescheiden en eenzaam wilde en hoefde te voelen in gezelschap van anderen.  De drie tips in mijn E-book helpen je op weg om altijd, waneer jij wilt, je contact met anderen te verdiepen.

3 vrouwen met koffie bijeen