vrouw bied koffie aan

Ook jij kan eenvoudig energetische communicatie gebruiken

Wist je dat jij eenvoudig energetische communicatie in kan zetten?

Heb je ooit in de spiegel gekeken en gedacht:  ‘ik heb eigenlijk niemand om echt mee te praten?”

aankijken met bril

Nou, dan ben je niet de enige.

Zou jij willen weten hoe je echt betekenisvolle gesprekken voert met de mensen om je heen?

Ik stond jaren geleden ook zo voor de spiegel en heb lang gezocht naar communicatiemethodes en zelfontwikkelingstools. De energetische verbinding die ik heb leren maken met mijzelf en anderen maakt dat ik nu echt tot de kern kom in gesprekken.

En weet je wat blijkt..,

het is heel dichtbij en vrij eenvoudig!

Dit wil ik voor íedereen beschikbaar maken, dus deel ik de meest effectieve methodes van Verdiep je Contact graag met jou. In deze blog maak je kennis met energetische communicatie. Wat het is en hoe je het kan inzetten om meer diepgang in je gesprekken te krijgen.

Wat is het energetisch niveau van communicatie

Dit communicatieniveau, omvat een breed scala aan onzichtbare factoren, waaronder het bewustzijnsniveau van een persoon, de frequentie of harmoniseren van de boodschap en andere subtiele energieën. Sommige mensen lijken een “X-factor” te hebben – een unieke aanwezigheid – die hun boodschappen op natuurlijke wijze met een grotere ontvankelijkheid en begrip aan anderen overbrengt.

In een gesprek waarbij deze onderliggende gevoelsverbinding bewust benut wordt, is dit aspect lastig benoembaar maar duidelijk ervaarbaar. Het heet ook wel de taal van het licht of de taal van de stilte en je ervaart het contact ermee ook als je alleen bent bijvoorbeeld via meditatie.

Op deze communicatie laag kun je de intentie aanvoelen, ook wat je zelf meeneemt is voelbaar.

De ander beïnvloed jouw maar voor 20%, maar jij hen ook. Dat kan meer zijn als ze het toelaten door mee te resoneren. Wees dus mind-full met wie je dat deelt.

Hoe kun je energetische communicatie meer gebruiken

Om effectiever te communiceren door gebruik te maken van het energetische niveau, moet je de hoogste intentie hebben voor het welzijn van de ander en het geheel. Dit vereist een uniek niveau van opmerkzaamheid, dat je ontwikkeld door mededogen.

Wanneer je gecentreerd bent in een staat van volledige aandacht, heb je meer kans om toegang te krijgen tot deze subtiele  dimensie. Het energetische communicatieniveau is altijd dichtbij, direct beschikbaar en bevat grote schatten aan inzichten in anderen.

 

Door de kwaliteit van je aandacht te vergroten kun je er makkelijker bij. Dit doe je door je focus te leggen op de pauze tussen twee handelingen, of het moment tussen je wensen (vervuld en nieuw) en bijvoorbeeld tussen geluiden.

Het gevoel verbonden te zijn met alle levende bewustzijnsvormen kun je via het lichaam ervaren. Via kunst en bijvoorbeeld tekenen laat je het intuïtief naar buiten komen. Door met je passie bezig te zijn verhoog je je energie/trillingsgetal en de connectie met het energetische niveau. Je kan je eigen vibratie verhogen en of jezelf afsluiten voor dichte vibraties. Dat begrenzen of doorlaten kun je leren door meer bewustzijn te ontwikkelen.

Hier is natuurlijk nog veel meer over te schrijven en specifiekere oefening in te doen, maar dat bewaar ik voor mijn VIPtraining klanten.

Belemmering van energetisch contact herkenbaar?

Hoewel het herkenen en inzetten van energetisch communicatie niet heel ingewikkeld is, vraagt het een bepaald vertrouwen waar we vaak niet meer bij kunnen. We vertrouwen niet altijd op hoe dingen gaan, niet op onszelf, op anderen en dat het zo werkt. Pas als je echt heel graag op korte termijn meer diepgaand connectie wilt maken, krijg je zicht op wat je nog belemmerd. Wat bij veel van mijn klanten in de weg staat is:

  • veel in het hoofd bezig zijn,
  • denken over hoe het ging of had moeten zijn,
  • analyseren waarom de ander zo deed,
  • plannen wat er de volgend keer beter kan, etc..

focus je aandacht

Ook wanneer ze in gesprek zijn met iemand! Dat uit zich dan in onderbreken met een eigen verhaal, oordelen of proberen te overtuigen. En vaak niet eens bewust, maar wel duidelijk in hun omgeving gespiegeld;

  • mensen die het beter weten,
  • alles al invullen,
  • niet luisteren,
  • onbewust zijn.

Door niet wakker te zijn (met een helder kalm hoofd), kun je niet echt luisteren en niet aanvoelen wat er niet gezegd wordt. Ook wordt dan de kwaliteit van je vragen lager. Want echt geïnteresseerde vragen die op komen, kunnen niet onbevreesd naar buiten komen. De ideeën die je over jezelf en de ander hebt, over hoe het zou moeten gaan zitten ertussen. Het risico van je afgewezen, te kort gedaan en eenzaam voelen ligt dan op de loer.

Wil jij met meer zekerheid weten dat je van betekenis bent, liefde en verbinding voelen met de mensen om je heen? Ontwikkel dan je energetisch communicatie vermogen.

Begin eenvoudig met oogcontact te maken.

Een praktische oefening :diep in ademen in bos

 • Pauzeer deze week eens tussen twee handelingen steeds een moment, door je gedurende enkele ogenblikken gewaar te zijn van je lichaam.
 • En terwijl je zo tot rust komt en vrij bent van wensen en verlangens, laat je de ademhaling oprijzen en luister je elf keer naar de in- en uitademing.
 • Wees eenvoudig tevreden en luister naar de luchtstroom.
 • Je kunt hierop toekijken zonder in te grijpen. Alleen aanschouwen wat zich vanuit je eigen hart aandient, zonder in te gaan op wat wordt aangedragen.
 • Je vertrouwt jezelf geheel toe aan een dieper Zijn. Dit zuivere Zijn, gaat aan alle bewegingen vooraf.
 • Schenk hieraan je volledige vertrouwen en kom volledig tot rust in dit zuivere Gewaar-zijn.
 • Laat de adem nogmaals resoneren in je hart en laat contemplatie op het gewaarzijn vrij plaatsvinden.

Met deze oefening ontwikkel je jouw wakker (gewaar-) zijn waardoor de energetische laag makkelijker bereikbaar wordt. Bovendien voeg je zo waardevolle energie toe aan de wereld.

Wetenschap over energetisch contact

Wil je de meer wetenschappelijk kant van energetische communicatie verder uitzoeken; kijk dan eens bij de artikelen van het Heartmath institute over biomagnetische signalen. Daar wordt energetische communicatie  ook wel vibrationele communicatie genoemd vanuit het idee dat alles trilling is. Wijzelf, onze spraak en alle materie. En dat je dit trillingsgetal, de mate van dichtheid kunt ontwikkelen en beïnvloeden.

Kijk eens in de spiegel met heel veel aandacht, aandacht voor de subtiele energie in je, zichtbaar via je ogen en om je heen. Zonder je te laten afleiden door de vorm en gedachten. Voel de diepe verbinding op kernniveau via de energetische communicatie met jezelf en alles om je heen.

Wat is er nu nog nodig?