wish hope

Een wens zonder actie is een dagdroom

Wens jij diepgang in je contacten of heb je een plan?

De winter is een periode van naar binnenkeren, reflecteren  en rust nemen,  in de stilte en ontstane ruimte kun je de fluistering van je diepste kern horen. ‘ Ik wens echt diep contact’   Het begin van een nieuw jaar is ook een tijd voor goede voornemens. Zijn jouw voornemens slechts wensen of realiseerbare plannen?

De wens betekenisvolle gesprekken en diepe relaties te hebben, realiseer je niet door het alleen maar te hopen. Net als de wens rijk te zijn of een eigen paard ( zoals mijn dochter) niet gerealiseerd zal worden door er alleen maar over te dromen. Gericht reflecteren op de wens helpt, vraag jezelf af: wat je wilt, waarom, en dan, wat wil je dan ermee, welke ervaring wil je hebben etc. Dan komt in je op; hoe dat ook echt kan, welke eerste stappen mogelijk zijn.

fluisteren

Mijn missie – dieper contact

Mijn wens is om de cirkel van liefde te vergroten. Ik doe dat door zelfbewustzijn te helpen ontwikkelen en door diepe verbinding met de eenheid te laten ervaren in het contact met anderen.

Dit is niet zomaar een wens, dit is mijn levensmissie en daar heb ik een ondernemingsplan onder gezet. Handelen naar het plan zorgt dat ik dagelijks  mensen ook echt kan helpen.

 

Jouw voornemen – dieper contact

Hoe zit het met jouw voornemen, het voornemen dieper contact te maken?  Oppervlakkig gezien hebben we het vaak prima voor elkaar; we kennen genoeg mensen, hebben contact met familie, buren, collega’s… En toch.. zodra ik stiller was, zag ik een gevoel van eenzaamheid, oppervlakkige gesprekken, er niet bij horen en dat anderen anders zijn.  Dat gevoel is niet fijn, zelfs pijnlijk maar door druk te blijven, kon ik stilte vermijden en de fluistering negeren.

 

spiraal

De oplossing uit de spiraal

Ik belande in een spiraal van terugtrekken, minder contact maken, me meer buitenstaander voelen, dat gaf de bevestiging van weinig echt contact en versterkte het gevoel van eenzaamheid, waardoor de spiraal zichzelf in stand hield en zelfs versterkte.

Met de moed te luisteren naar het knagende onbehagen kwam in de stilte die diepe wens naar boven echt kern verbinding te willen maken. Er was blijkbaar een echt wéten dat het leven gelukkiger en relaties betekenisvoller kunnen zijn.

Onderzoek wijst uit dat het gevoel van eenzaamheid niet blijkt op te lossen op het niveau waarop het is ontstaan – in het (terug)denken.

Iedereen heeft een soort herinnering aan hoe het hoort te voelen of hoe contacten zouden moeten. Het verschil tussen je huidige situatie en dit weten van hoe het zou kunnen/moeten zijn, geeft pijn. ‘Ik wens echt diep contact en ben klaar met de oppervlakkigheid’  Ik kon er echt van wakker liggen of me zielig alleen voelen op de bank tot ik een besluit nam actie te ondernemen.

Actie, plannen en durf

Door de wens te voelen en de droom om te zetten in actie heb ik ontzettend veel geleerd. Methodes en technieken om te luisteren, vragen te stellen en contact te maken. Maar vooral de diepe verbinding met mijn kern en de kern van alles en iedereen leren ervaren, bewust wetende hoe ik daar bij kom en kan blijven. Toen ik dat eenmaal zag en een oplossing voelde had ik de moed uit de spiraal te stappen en in de spiegel te kijken.

Wil jij ook zo’n spiegel en mag ik met je meekijken?  JA, Plan maar direct in. Weerspiegel jezelf in een diepgaand gesprek

In een spiegel gesprek ga ik samen met jou reflecteren:

  • Terug naar je eigen kern: door contact te maken met jezelf leer je waar jouw persoonlijke behoeftes liggen met betrekking tot relaties en contacten
  • Jouw belemmeringen in kaart brengen: wat maakt dat jij niet de diepgang met iemand kan vinden waar je naar verlangt?
  • Kijken wat jij kan doen om meer (diepgaande) contacten te krijgen: zowel door naar jezelf als naar jouw omgeving te kijken.
  • Jouw vervolgstappen bepalen: waar kan jij terecht om verder te werken aan jouw contact doelen?

Een Spiegelgesprek duurt 45 minuten en kost normaal 97 euro. Maar om 2020 goed te beginnen is de aanbiedingsprijs de hele maand januari slechts 45 euro.

Realiseer je voornemen nog deze maand.

Zet ook je goede voornemens om in daden en realiseer je wens om echt gehoord te worden. Je kern ervaren, verbinding ermee maken en diep contact maken met de kern van anderen begint hier.

Ik spreek je graag snel.

Ingrid Geertsma